Vær med til at skabe nye miljøvenlige konventioner, hvor det, som før var alternativt, bliver det nye konventionelle

Hvad er egentlig cupro stof?

Cupro stof er et miljøvenligt materiale, som er lavet af bomuldsfibre, der kommer i overskud under bomuldsproduktionen. Disse fibre kaldes linters og er så små, at man ikke umiddelbart kan spinde dem. Derfor må de opløses i en cuprammoniumblanding, hvilket består af en kemisk opløsning af ammonium og kobber i kaustisk soda. 

 

De opløste fibre samles derpå igen, hvorefter de kan spindes. Det er altså et overskudsprodukt, som nok indeholder noget kemi, men til gengæld har den fordel, at det bidrager til at minimere materialespild ved bomuldsproduktionen. Heri ligger den grønne fordel, som den grønne forbruger kan gå efter.

 

Hvad er fordelene og ulemperne ved cupro stof?

Cupro er 100 % nedbrydeligt som tekstil, så dette materiale bidrager lykkeligvis ikke til udledningen nogle affaldsprodukter. Det gælder jo om at holde naturen ren. Cupro er desuden et overskudstekstil, da en del fibre er tilovers fra bomuldsproduktionen.

 

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvor cupro er produceret, da en del cupro er produceret i Kina i produktioner, som ikke altid holder sig for øje, at man bør reducere mængden af kemikalier, brugt i produktionen af et materiale. Det er vigtigt at producere i lukkede systemer, hvor kemien kan genanvendes. I sidstnævnte tilfælde er cupro et rigtig godt materiale.

Hvorfor er det godt for mig at bruge miljøvenlige produkter?

Det er et godt og et meget sundt spørgsmål at stille sig selv, for det er vigtigt at finde sin indre motivation, når man skal omstille sig selv til et mere miljøvenligt og nyt forbrugsmønster. Svaret ligger lige for: Vi har kun een klode og tanken om at tage til Mars og bruge den som alternativ planet er ikke just særlig lukrativ, når man ved, at den er så utrolig meget ringere for mennesker end vores egen kære, dejlige og frodige moder jord. 

 

Vi kunne simpelthen ikke være noget bedre sted i vores solsystem. Derfor må vi passe godt på denne jord og sørge for at udlede så lidt CO2 som overhovedet muligt. Vi kan også sørge for at blive opmærksomme på de forskellige bæredygtighedskriterier, som forskellige materialer og produkter har. Det er godt for dig at passe på den jord, du bor på, for de menneskeskabte klimaforandringer er desværre i spil allerede nu.

Mange produkter på det grønne forbrugsmarked er lavet af cupro stof

Du kan let finde mange forskellige produkter, som er lavet af cupro stof. Ude på det grønne forbrugsmarked kan du finde gode alternativer til de valg, som ikke har miljøvenlighed for øje. Her er bukser og bluser, skjorter og jakker og meget mere.