Der findes mange cykler på markedet, der kan bruges til forskellige formål. Til at starte med bør man overveje hvilket formål, cyklen skal bruges til. Er det til skoven, byen, den lange landevej eller bare noget der passer til det hele? Skal man bruge en bagagebærer til at have sin ting med på, eller skal man bare have en cykel, der er let at komme rundt på? Det er i hvert fald nogle overvejelser man bør gøre sig, inden man foretager et cykel køb, da alle cykler tjener forskellige formål. Du kan læse med her, hvis du gerne vil vide mere, omkring de forskellige cyklers formål, og egenskaber som vi har listet herunder.

Singlespeed cykling – hold det simpelt

Dette er en af de mest simple cykeltyper på markedet. Navnet kommer fra at cyklen kun har et gear og derfor hedder den ”Singlespeed”. Den kommer også i et meget enkelt design, med minimalt udstyr dertil. Oftest kommer singlespeed cyklen uden skærme eller bagagebærer, hvilket gør at den ofte er billig at købe. Man har dog kun et gear at gøre godt med, uanset afstand og terræn. Den er derfor bedst egnet til korte strækninger, som man for eksempel oplever ved bykørsel.

Tour cykel

Denne cykel er god til at tage på cykeltur med. Betegnelsen passer til navnet og cyklen er udstyret med et holdbart stel, og er udviklet med et behageligt sæde, der giver en behagelig siddeposition. Denne type cykel har mange gear og har for det meste, god mulighed for at have bagage med. Hvis man ofte tager på cykeltur, er denne type cykel et godt valg. De fås i mange forskellige modeller, når det kommer til farver, og den kan fås både som en robust, eller en let cykel, alt efter hvad man har behov for. Cyklen vil også kunne fungere fint til almindeligt hverdags brug.

Elcykel

Hvis man bor et sted med mange bakker og lange strækninger, bør man overveje at købe en elcykel. En elcykel gør det nemlig lettere at komme rundt, uden at bruge så mange kræfter. Cyklen er udstyret med en motor, som sætter i gang når man begynder at træde i pedalerne. Det giver et ekstra boost så man både kan cykle let og ubesværet.

Citybike og hybridcykel

En hybridcykel, eller en citybike, er en mere gammeldags cykel, som er velegnet til bykørsel, og til praktiske ture. Bare i en lidt mere sporty version. Den egner sig godt til at cykle på arbejde eller til købmanden, hvis man kun har få kilometer. Den er dog ikke det bedste valg, hvis man vil på længere ture eller cykelferier, da siddepositionen på cyklen, ikke er særlig behagelig på længere ture.