I denne artikel kommer vi ind på hvordan du selv kan polere din bil. Det vil sige hvad er det for en proces du skal igennem inden du kan polere bilen, hvad du skal bruge af produkter til selve poleringen og hvordan du sikrer dig at resultatet holder længst muligt
Denne artikel er en nedkogt version af denne guide til polering af bil.
Selve forberedelsen inden du kan polere din bil
Inden du kan gå i gang med polere din bil skal du have rengjort den grundigt for nedfald i lakken. Det skal du, da du ellers vil opleve at når du polerer, at du tager alt skidtet og tværer det ned i lakken. Det betyder at du oftere skal skifte din polerskive og at du risikerer og ridse lakken yderligere end den er i forvejen – og så opnår du jo egentlig det modsatte af hvad du gerne ville opnår – en flottere og mindre ridset lak.
Du rengør lakken ved først at fjerne flyverust ved at benytte et dedikeret bilpleje produkt til at fjerne flyverust. Det sprøjtes på lakken, hvorefter du vil se en farveskift – som betyder at de metalpartikler, der sidder på lakken er ved at blive nedbrudt. Skyl herefter bilen af.
Dernæst skal du have fjernet tjære. Det gør du med en tjærefjerner. Sprøjt på bilen, ved 5 minutter og skyl af. På en sort bil kan tjæren være svær at se – men har du ikke gjort det tidligere – er der med garanti tjære på bilen.
Sidst men ikke mindst skal du rengøre bilen mekanisk ved brug af en clayblok, claybar eller lignende. Den tager det sidste skidt ud af lakken, så den er helt klar til at blive poleret.
Valg af udstyr
Udstyret til polering af bilen kan variere afhængig af om du polerer bilen i hånden eller ved brug af en polermaskine. Uanset er det en god idé at have adgang til flere forskellige slags polermidler og polerskiver, så du er forberedt uanset hvilken typer ridser du møder og hvilken type lak du har på bilen (hård eller blød lak). Er du i tvivl om hvad du skal bruge af udstyr, så forhør dig hos et professionelt bilpleje firma inden, så du får det du skal bruge.
Sådan gør du
Selve poleringen gøres i mindre områder, hvor du felt for felt bevæger dig i gennem hele bilen. Typisk poleres kun udvendigt, simpelthen for at spare tid. Sørg for at afdække lister, emblemer og kofangere, så de ikke rammes af polerskiven og polermidlerne mens du polerer bilen.
Efterfølgende beskyttelse
Når du har poleret bilen skal du have givet den et lag beskyttelse. Det gør du typisk ved at give den en voks eller anden form for lakforsegling, der gør at det resultat du har opnået med poleringen kan bibeholdes i lang tid.