Siden internettets begyndelse har det aldrig været nemmere at lære og søge information online. I dag er det nemmere end nogensinde, da informationen ikke bare er tilgængelig online, men langt størstedelen af den er også helt gratis.

 

En af de ting man før i tiden skulle betale flere hundrede kroner for hos en boghandel var ordbøger, men i dag findes der et hav af ordbøger online, der kan benyttes ganske gratis. Det er ikke bare almindelige ordbøger som fremmedordbog, nudansk ordbog og oversættelsesordbøger, men også mere moderne og nicheordbøger som en rimordbog og en slangordbog.

 

Det du kan bruge ordbøger til er vidt og bredt, men det udvalg af gratis ordbøger betyder at du ikke behøver at bruge penge på ordbøger i skolen, da du nemt kan finde ordbogsinformation online gratis. I resten af artiklen vil jeg anbefale nogle nicheordbøger du frit kan bruge til hjælp.

Slangordbogen

Lad os starte hvor jeg slap med online eksempler på ordbøger og se nærmere på hvad du kan med en slangordbog.

 

Slang er i høj grad ungdommens sprog, men det er meget mere end bare det. For slang er nemlig også det der er med til at udvikle sproget i et land, herunder også Danmark, hvor der løbende kommer nye begreber til i form af nye slangord der bunder ud i nye temaer, emner og produkter der kommer til live el. som trækker på inspiration fra udlandet.

 

Med en slangordbog kan du både holde dig opdateret på den nyeste slang, samt se historiske slangord, man ikke længere ser som slang, men som startede på den måde. Du kan også slå slangords betydning op og på den måde lære hvad din teenager i hjemmet går og siger hele tiden.

Krydsordsordbog

En af de mest populære typer for moderne ordbøger er en krydsordsordbog, der kan bruges til at slå ord op man skal udfylde sin kryds og tværs med. Eksempelvis kan du tage noget der står i et kryds og tværs og slå det op i en krydsordsordbog, hvorefter du så får en masse forslag opdelt efter ordlængde, som kan udfyldes ud fra det ord i din kryds og tværs.

 

Videreudviklingen af en krydsordsordbog er en Wordfeud el. Scrabble ordbog, der hjælper dig med at finde ord til det populære mobilspil Wordfeud der for efterhånden mange år siden tog app-verdenen med storm.

 

Min anbefaling herfra er at bruge så mange af de gratis ressourcer som du kan på nettet, for der er rigtig mange værdifulde gratis ressourcer derude. Samtidig vil jeg også opfordre dig til at være kritisk overfor den information du støder på, da der ikke er nogen validering af den. Det er ikke altid synligt hvem der står bag og hvad deres baggrund er.