Sidste bind i en medrivende trilogi

By:

Ligesom så mange andre danskere har jeg været fuldstændig opslugt af Jens Henrik Jensens serie, som først startede med ”De hængte hunde” og dernæst ”De mørke mænd.” Derfor skulle jeg selvfølgelig også have sidste bog af trilogien med, nemlig ”De frosne flammer.” Jeg har det altid sådan med afsluttende bøger i fantastiske serier, at det kan gå begge veje. Enten afsluttes trilogien på magisk vis, hvor alle løse ender bindes sammen af en perfekt sløjfe, og man kan lægge historien, karaktererne og hele universet tilbage på hylden med en god fornemmelse i maven. Det kan desværre også gå den anden vej, hvor alt for mange elementer skal sluttes, og hvor dette skaber for meget kaos. Her sidder man tilbage med en tom følelse, hvor man egentlig havde ønsket, at man ikke havde afsluttet serien. Heldigvis gik det den gode og fantastiske vej med ”De frosne flammer”.

 

Spændende, medrivende og overbevisende

Jeg valgte at lytte til det sidste bind som en lydbog. På denne måde havde jeg bedre tid til at få bogen gennemgået, og jeg valgte at lytte til bogen på bilturen til og fra arbejde. Lige pludselig fløj tiden bare af sted, og pludselig var jeg enten på arbejdspladsen eller tilbage i egen garage. Jensen har, som i de to foregående bind, et fantastisk og spændende sprog, hvor man bliver revet med ind i universet. Dette betyder også, at alle handlingerne og karakterne virker fuldstændig overbevisende, når krigsveteranen Niels Oxen opholder sig på en ø i den svenske skærgård, mens omverdenen tror, at han er omkommet. Her er Oxen i et dilemma, og han skal finde ud af, hvordan han slås mod en usynlig fjende.

 

Jeg vil uden tvivl anbefale andre at lytte til denne gribende bog eller læse den som e-bog. Det var gennem Politikenbooks, jeg hørte lydbogen, og hvis du er til action, humor og spænding, bør du virkelig også lytte til den.

Posted in: Lydbøger