For børn kan regn både være en kilde til fascination og frustration. På den ene side kan lyden af regn, der klasker mod vinduerne, være beroligende, og vejrskiftet kan være spændende. På den anden side kan regn også betyde, at man sidder inde hele dagen og er tvunget til at lege indendørs, når man bare gerne vil løbe rundt udenfor. For forældre kan regn være et kærkomment pusterum fra hverdagens travlhed. Men for børn kan det ofte føles som en fængselsstraf og som den værste dag i deres liv. Heldigvis er der mange måder, hvorpå man kan få det bedste ud af det. Vil du gerne have lidt inspiration, tips og tricks, samt nogle gode råd til hvad du kan lave med dine børn, når I er tvunget til at være indenfor, så læs med herunder.

1) Vær forberedt

At være forberedt er altid en god ting, uanset hvad det er for en situation man forbereder sig på. Når det kommer til en grå og kedelig regnvejrsdag, er det en god idé at have nogle ting til børn klar. Det kan være brætspil, forskellige former for krea-ting, samt popcorn og andre snacks. Så er i også klar, hvis i beslutter jer for at eftermiddagen skal gå med en Disney maraton eller en Fifa turnering på PlayStation.

2) Omdan stuen til et legeområde

Her tænkes der ikke på, at dumpe kassen med legetøj ud på gulvet, men at man i stedet, omdanner stuen til en skov, et slot, en by eller andet, som kan være til at facilitere legen. Det kan for eksempel være at sofaen bliver til et slot, hvor prinsessen holdes fanget af en drage og nu skal I befri hende. Har i hund, så har dragen på plads og lillesøster kan være prinsessen og storebror helten. Kun fantasien sætter grænser.

3) Byg en hel by

I forlængelse af det ovenstående punkt, så kan man også sætte sig for at bygge en hel by ud af pap. Det kan være man  har en masse flyttekasser stående, som kan bruges, ellers se punkt 1. Byg en byd med rådhus, politistation og banegård, samt alt hvad der ellers findes i en by, som I kan komme på eller synes skal være der. Herefter kan ungerne bruge deres legetøj, dukker, bamser og andet, til at lege i byen. Børn elsker fantasilege og at kopiere virkeligheden, så hvorfor ikke lave en kombination af begge?