Ja, der er mange vinduespudsere hvor du på deres hjemmeside kan bestille vinduespudsning online. Det er dog ikke altid lige så nemt at gennemskue om vinduespudseren kører i dit område eller om de pudser lige din type af bolig. Der er fx mange vinduespudsere der ikke pudser lejligheder. Og det er faktisk heller ikke let at gennemskue hvordan man tæller ruderne.

Find nemt en lokal og dygtig vinduespudser

Har du endnu ikke fundet en dygtig lokal vinduespudser som du stoler på, så kontakt Sammenslutningen af Vinduespudsere (link til https://windowcleaning.dk/). Uanset om du er privatperson eller virksomhed kan Sammenslutningen af Vinduespudsere hjælpe dig med at finde frem til en lokal vinduespudser der samtidig også godkendt af sammenslutningen og lever op til de høje krav som der stilles til en professionel vinduespudser.

Spar penge med abonnement på vinduespudsning

I dag kan det især være svært at finde en ledig vinduespudser hvis du blot ønsker at få pudset en enkelt gang, eller måske står for at skulle fraflytte boligen. Grunden til det er at der er mere arbejde i at rengøre ruder der ikke har været pudset længe, og de færreste ønsker at betale den ekstra pris det koster for en grundigere rengøring.

Du kan derfor få en meget bedre pris ved at få vinduespudsning i abonnement. Hvor tit du skal have pudset kan være meget forskelligt. En strøgbutik der gerne vil udstille sine varer igennem en pæn og ren rude, skal måske have pudset en gang om ugen. Hvor en privat villa der ikke lige ligger op ad en trafikeret vej måske kan nøjes med at få besøg af vinduespudseren en gang hver anden måned.

Selvom om du har aftalt en abonnementsordning med din vinduespudser, så behøver det ikke at koste det samme hver gang. Mange privatpersoner vælger at få pudset udvendigt hver gang, men får måske kun pudset vinduerne indvendigt hver anden eller hver tredje gang.

Det kan også afhænge lidt af din rudetype og hvor gamle dine ruder er. Så spørg din professionelle vinduespudser hvad han vil anbefale.

Servicefradrag er stadig gældende

Selvom en stor del af håndværkerfradraget forsvinder fra 2022, så kan man stadig få service fradrag. Skat nævner at fradraget har en værdi af ca. 26 % i 2022. Og selv om det kan virke ubetydeligt med 26 %, så det er alligevel godt hundrede kroner du sparer på en vinduespudsning til 400,-. Og har du abonnement på vinduespudsning, fx hver anden måned, så betyder det faktisk at du på et år får den ene pudsning gratis.

Hvad er forskellen på vinduespudsning, vinduespolering og vinduesvask?

Vinduespolering er den oprindelige fagbetegnelse. I gamle dage piskede man kridt i vandet, vaskede vinduet og lod kridtvandet tørre. Når kridtvandet var tørt, polerede man vinduerne med en polérlas. Du kan stadig se vinduespudsere polere fx blyindfattede vinduespartier eller buede bondehusruder.

De fleste kender en vinduespudser på hans skvis (skraber), las (klud), vandspand og stige. Og det er da også det udstyr vinduespudserne har brugt i mange år. Det kræver et bestemt håndelag at håndtere indvasker og skviser hvis man vil have helt rene ruder uden striber. Så selv om mange mener at hvem som helst kan starte som vinduespudser blot de har en spand og en skviser, så er det ikke helt sandt. Og det ser man da også nemt hvis man selv prøver at gøre vinduespudseren kunsten efter, eller man har fået naboens teenager til at pudse vinduerne.

I dag oplever flere og flere at få vasket vinduerne. Mange vinduespudsere anvender i dag et såkaldt vaskeanlæg. Fordelen ved et vaskeanlæg er at det anvender vand uden kalk sammen med en vaskekost, så ikke blot ruderne men faktisk også vinduerne bliver helt rene efter at være blevet vasket. Vaskeanlægget koster en del at købe for en vinduespudser, men de kan til gengæld arbejde noget hurtigere, så prisen for dig som kunde er stort set den samme.