I denne Coronavirus  tid er der større appetit på sport end nogensinde før. Der er jo ikke ligefrem et overskud af sportsbegivenheder at vælge imellem som sportsfan. Heldigvis behøver man dog ikke, at leve helt uden sport i denne svære tid. Hvad med at læse en god sportsbog i stedet? 2020 byder nemlig på de følgende 5 fantastiske sportsbøger, som du som sportsfan vil få rigtig meget ud af – både mens Covid19 står på, og ikke mindst efter verden vendet tilbage til en eller anden form for normalitet.

Pep Guardiola – forfatter: Guillem Balgue

Første sportsbog på denne liste omhandler naturligvis den legendariske spanske træner Pep Guardiola.  som deler navn med denne bog fra 2013. Forfatteren Guillem Balague – der i øvrigt skriver sagligt og kyndigt om Guardiola – har i denne fremragende udgivelse især valgt at fokusere på stjernetrænerens tid i FC Barcelona – men såmænd også hans tid i Bayern München. Som biografi er bogen et absolut must for enhver fodboldfan, og bør bestemt være øverst på listen når du skal vælge din næste sportsbog.

Drengene Fra Wembley – forfatter: Hans Krabbe & Dan Sørensen

Den næste bog på denne liste står såmænd også i fodboldens tegn. Nærmere bestemt nationalheltene fra ”Danish Dynamite” landsholdet i 1980’erne. Denne sportsbog brillerer især ved de mange portrætter af de kendte spillere på landsholdet i denne periode – hovedsageligt som interview, hvilket virkelig giver bogen en rigtig god og personlig tone. Med denne fremragende sportsbog tages læseren med på en nostalgisk rejse tilbage til dagene, hvor Danmark med en sejr over England kunne kalde sig VM-deltagere for første gang.

Gul feber – forfatter:Michael Rasmussen & Klaus Wivel

Nu skal det hele jo ikke handle om fodbold. Der findes nemlig også en glimrende sportsbog, der omhandler cykelløb – nærmere betegnet den kendte danske cykelrytter Michael Rasmussen. Michael Rasmussen er naturligvis en lidt kontroversiel figur indenfor dansk cykelsport, idet han jo blev fanget i en dopingskandale – der først mange år efter også ville inkludere Tour de France vinderen Bjarne Riis. Hvis du er på udkig efter en sportsbog, der går bag om scenen på især cykelsporten – og især dens bagmænd og deres store anpart i de mange dopingskandaler – så bør du bestemt ikke gå glip af denne dybt personlige bog. Den er jo trods alt skrevet af en mand (i samspil med Klaus Wivel), der har haft alle skandalerne direkte inde på livet.

Fever Pitch – forfatter: Nick Hornby

Denne sportsbog er britiske forfatter Nick hornbys selvbiografiske historie, der kredser om hans store kærlighed til den engelske storklub Arsenal. I løbet af bogen kommer Hornby ind på mange interessante emner, såsom hvordan det var at vokse op sammen med den legendariske engelske klub. Når du så har fået læst bogen, så kunne det måske også være at interesse at se filmudgaverne fra henholdsvis 1997 og 2005 (sidstnævnte er dog blot løst inspireret af bogen). Film eller ej, så får du med Fever Pitch alle dine fodbold tilbøjeligheder tilfredsstillet. For Hornby er nemlig en mester i at fortælle en god historie. Og han gør det faktisk endnu bedre med sig selv i hovedrollen.