Alle børn elsker bøger. Faktisk elsker børn oftest bøger endnu mere end voksne gør det. Derfor hviler der et tungt ansvar på os forældre, idet en børnebog jo rent faktisk er dit barns indførsel i litteraturens verden. Det er derfor med at vælge de allerbedste af slagsen – hvilket naturligvis også vil afhænge af dit barns unikke personlighed.

Begynd tidligt

Netop fordi børnebøger er en perfekt måde at introducere dit barn til bøger på, så er det selvfølgelig ikke helt ligegyldigt hvilke bøger du vælger. Gode børnebøger vil nemlig virkelig give dit barn blod på tanden, når det kommer til at læse. Faktisk vil en god børnebog ofte kunne få dit barn til at fravælge mobilen eller computerspillene til fordel for de trykte sider. Og jo tidligere du begynder, jo bedre. Ved fra en tidlig alder at pleje dit barns medfødte nysgerrighed via bøger, så er du nemlig med til at udvikle barnets kærlighed til bøger – der oftest vil vare livet ud. Men hvordan vælger man så de bedste børnebøger? Læs videre her, og få svaret.

Hvor finder jeg så de bedste børnebøger?

Når det kommer til at finde de bedste børnebøger, så vil det lokale bibliotek være det oplagte sted at starte. De danske biblioteker er nemlig usædvanligt godt forsynet med læsemateriale til børn, og du vil endda ofte også kunne finde interaktive børnebøger på bibliotekets hylder. Når dette så er sagt, så findes der nok ikke meget der kan måle sig med selv at eje ens børnebøger. Og her kan du uden problemer finde alt mellem himmel og jord på internettet – fra de gyldne klassikere til de seneste udgivelser. Gør derfor dig selv  (og dit barn) en stor tjeneste, og gå på opdagelse i de mange online boghandler. Du vil uden tvivl finde rigtig meget, der vil falde i dit barns smag.

Besøg din lokale boghandel

Når alt kommer til alt, så er der nu ikke noget der kan måle sig med fornemmelsen af at have en fysisk bog mellem fingrene – heller ikke for dit barn. Så hvorfor ikke gøre en udflugt ud af det? Tag en smut i den lokale boghandel sammen med dit barn, så i kan nyde nogle timer sammen ved at gå de mange børnebøger i forretningen igennem.

Vælg børnebøger med gode illustrationer

Børn er særdeles visuelle væsener. Det er derfor rigtigt vigtigt, at du vælger en børnebog med nogle gode illustrationer. Gode illustrationer sætter nemlig fantasien i spil, og vil være med til at forbedre barnets læseoplevelse ganske betragteligt.

Vælg den gode historie

Nu er billeder selvfølgelig ikke alt. Der skal nemlig også en god historie til, som barnet kan identificere sig med. Vælg derfor først og fremmest børnebøger der passer til dit barns alders, og ikke mindst hvor den gode historie er i fokus. Husk derudover altid at vælge en børnebog, der udover et fantasifuldt sprog, også vil kunne udfordre dit barn mentale evner. Sidst men ikke mindst, så bør du desuden altid vælge en bog med et tema som dit barn kan nikke genkendende til.

God læselyst!