En elcykel kan på rigtigt mange måder betragtes som en slags hjælpende hånd til din daglige cykeltur. En elcykel kommer jo nemlig med en indbygget motor, der vil gøre anstrengelsen op ad bakkerne betydeligt mindre anstrengende. Når dette så er sagt, så findes der faktisk et temmelig stort udvalg af glimrende elcykler på markedet i dag. Så hvordan vælger man så den bedste elcykel? For at gøre valget en smule nemmere, så får du her et par gode råd til en elcykel test.

Elcykel test – vælg elcykel efter behov

Hvis man er fuldstændigt grøn når det kommer til elcykler, så vil langt de fleste nok føle sig en kende overvældede  når de møder de mange forskellige modeller for allerførste gang. For at gøre dit valg af elcykel  så effektiv som overhovedet muligt, så er det vigtigt at du i forvejen definerer dine reelle behov. Hvad forventer du med andre ord at bruge din elcykel til? Overvejer du f.eks. at skifte bilen ud med en elcykel til den daglige pendlertur? Hvis dette er tilfældet, så er det faktisk rigtigt vigtigt ikke blot at købe den billigste model. Gå i stedet efter en lidt dyrere kvalitetscykel. Pengene er nemlig givet langt bedre ud, idet du får en elcykel der kan klare de hårdere strabadser som de længere ture byder på. I denne forbindelse skal du typisk også prioritere et bredere cykelstel, der kan klare den typisk tungere motor og ikke mindst batteri.

Elcykel test – batteriet er altafgørende

Batteriet på en elcykel er faktisk et af de absolut vigtigste elementer. Når du derfor først er klar over dit gennemsnitlige kilometertal, så er det nu med at vælge batteri derefter. Som tommelfingerregel skal du derfor altid vælge et batteri, der kan holde til en smule flere kilometer pr. opladning end din daglige køretur. Der er jo ikke meget ved at løbe tør for batteri halvvejs igennem cykelturen. Et godt tip til at få dit batteri til at vare en hel del længere er, at sørge for altid at træde i pedalerne. På denne måde er du nemlig langt blidere ved dit batteri – og får samtidigt en smule ekstra motion.

Elcykel test – batteriet er ligeledes vigtigt

Når det kommer til batteriet til din nye elcykel, så vil det som udgangspunkt altid kunne svare sig bedst at vælge det størst mulige batteri. Et batteri vil nemlig altid med tiden miste en hel del af dens oprindelige kraft. Så hvis du f.eks. vælger et 400W batteri, så vil du nu kunne regne med en batterikapacitet på over 80 kilometer pr. opladning. Så hvorfor ikke vælge et batteri, der giver dig den maksimale ydelse – uanset om du skal køre langt eller ej.  Når det kommer til batteritype, så vil du typisk have valget mellem et MiMH- eller lithium-batteri, hvor lithium typen har en betydeligt hurtigere opladningstid på blot ca. 3 timer – fremfor op til 7 timer med et MiMH-batteri. For at lære mere om de forskellige elcykler og deres tilbehør, så kan du eventuelt også fortsætte din læsning ved at se Boxbikes elcykel test.

God cykeltur!