Hvem kender ikke Eames stole? De er populære for deres klassiske og tidløse design, og findes i forskellige varianter. I denne artikel fortæller vi lidt om historien bag de ikoniske Eames stole – og hvorfor de er så populære.

Historien bag den ikoniske Eames stol – Miljø, materiale og design

Næsten alle kender til Eames stole. Det er nærmest umuligt at komme uden om dem, når man snakker design. Eames stolens historie begynder i 1950, hvor det amerikanske ægtepar Charles og Ray Eames deltog i konkurrencen “Low Cost Furniture Design”. Deres bidrag til konkurrencen var en stol lavet af glasfiber, der tilbød en god siddekomfort, et unikt design, og som var meget holdbar.

 

I dag produceres Eames stolen af Vitra, og nu er den lavet af et mere miljøvenligt materiale, polypropylen. Eames stolene er altså både komfortable, holdbare og miljøvenlige – tre vigtige kriterier for mange forbrugere, når der skal købes nye stole til hjemmet.

Hvorfor er Eames stole så populære?

Eames stolene er så populære, fordi de er tidløse og kan bruges i alle hjem – uanset stilart. De findes i et væld af forskellige variationer; vælg mellem mange flotte farver og stel. Det gør dem meget alsidige, og de kan derfor bruges i mange forskellige rum og indretninger. Vælg præcis den kombination af skal og stel, der falder i din smag.

Eames stole til ethvert formål

Kort sagt kan Eames stole bruges til ethvert formål – om det er som hyggelige lænestole i stuen, kontorstole på arbejdspladsen eller spisebordsstole til middagsselskabet. Køber du en Eames stol, får du derfor ikke kun et unikt og tidløst design, men også en stol i høj kvalitet, der kan holde i mange år. Eames stolene er så populære, fordi de er både flotte at se på og behagelige at sidde i – og så er de alsidige og passer ind i ethvert hjem.