Der er mange måder at indrette et børneværelse på, og for langt de fleste gælder det, at sengen i børneværelset er et centralt møbel. Mulighederne for forskellige senge er mange, da der findes rigtig mange måder at lave en seng på. Har du overvejet en højseng til dit børneværelse, så får du her 4 fordele ved at indrette børneværelset med en højseng.

1. Skab mere liv i børneværelset med en højseng

Hvis du vælger en højseng til børneværelset, har du mulighed for at skabe noget mere liv gennem din indretning af dit barns rum. Når sengen hæves over gulvet, kan du nemlig indrette omkring sengen på en helt anden måde, end hvis du har en almindelig enkeltseng, der er tæt ved gulvet. Du får meget mere gulvplads og kan derfor udnytte pladsen i rummet på en helt anden måde, så du skaber mere rum til dit barn, og så værelset kan mere end bare at være et soveværelse.

2. En højseng giver mulighed for god indretning

Når du har en højseng på børneværelset, kan du også bruge pladsen under sengen til at indrette, som det passer for dig og dit barn. En højseng kan nemlig bruges til for eksempel at lave hule for dit barn, så pladsen under en højseng kan bruges til at udvide legen. Du kan også bruge siderne på dit barns højseng til at lave for eksempel en klatrevæg eller rum til opbevaring. Du kan altså få et helt andet rum som børneværelse, hvis du bruger en højseng i indretningen.

3. Når dit barn vokser, kan indretningen med en højseng laves om

Med en højseng får du også muligheden for at lave om på indretningen af børneværelset i takt med, at dit barn vokser. En hule under højsengen kan blive til en lille plads med bord, så der er plads til at tegne eller lignende. På den måde er en højseng også en bæredygtig løsning, der ikke behøver at blive skiftet ud, hvis dit barn vokser fra indretningen, og sengen kan holde i mange år.

4. Med en højseng slipper du for at bygge en hems

Vil du gerne have mere gulvplads i børneværelset, men vil du gerne undgå at skulle laves en hems, der kan involvere store gør-det-selv-udskejelser eller massive udlæg til håndværkere, kan du vælge at indrette med en højseng i stedet. Du får de samme fordele som med en hems, men du får til gengæld en nemmere løsning, der også let kan laves om igen.

Er du blevet nysgerrig på mulighederne for at indrette børneværelset med en højseng, kan du finde flere forskellige modeller af højsenge produceret i Danmark hos LIFETIME Kidsrooms. De har et stort udvalg af senge, og på deres hjemmeside lifetimekidsrooms.dk kan du finde masser af inspiration til, hvordan du netop kan indrette børneværelset med en højseng. På siden finder du også masser af tilbehør til at forvandle en højseng til et sted, hvor dit barn inspireres til leg. Se udvalget her.