Mange mennesker synes, det kan være lækkert at få malet indendørs engang imellem, fordi det kan opfriske et rum, uden at du skal til at lave helt om på en masse ting i dit hjem. Men får du ikke gjort det rigtige, inden du går i gang med at male, så bliver resultatet ikke godt, og du kan risikere, at du hurtigt bliver træt af din maling og skal bruge penge på en ny omgang. Derfor får du her 4 ting, du skal huske, inden du maler, så du får det bedst mulige resultat.

1. Husk at have jævne overflader at arbejde på

Før du tager hul på spanden med maling, skal du sikre dig, at du har en jævn og plan overflade at arbejde på. Det kan du gøre ved for eksempel at slibe små buler væk, men det er også en god idé at spartle huller fra søm og skruer pænt til, så du ikke får små ujævnheder i væggen, når du er færdig med at male.

2. Gør dig selv en tjeneste, og dæk rummet grundigt af

Du har sikkert prøvet at male før, og når du er færdig med det hele, opdager du, at der er kommet pletter på steder, som det bestemt ikke var meningen. Det kan ikke undgås at svine, når du maler, og derfor skal du også huske at dække rummet grundigt af, før du går i gang. Maling kan være svært at få af møbler og gulve, når først det er tørret, så du bliver helt sikkert glad for dit eget arbejde, hvis du får dækket alting af.

3. Brug god tid på rengøring af vægge og lofter

Maling hæfter ikke godt, hvis du har snavsede og fedtede overflader, og det kan gøre, at dit resultat ikke bliver pænt. Derfor skal du bruge god tid på at få renset og rengjort dine overflader bedst muligt, inden du går i gang med maling. Er der rester af nikotin i væggene, eller er du bekymret for sod eller vandskjolder, kan du med fordel også bruge en spærregrunder, inden du finder din maling frem.

4. Find en maling i god kvalitet

Når du skal bestille din maling, så kan du helt sikkert blive fristet af udsigten til at spare mange penge, hvis du vælger en billig maling. Men billig maling er ikke altid god maling, og det kan komme til at se trist og kedeligt ud, når du er færdig med at male. Derfor skal du kigge dig godt for, inden du kaster dig ud i at købe den maling, du vil bruge. Hos Nordicmaling kan du finde maling, der både er billigt og af høj kvalitet, da de har Danmarks billigste udvalg af kvalitetsmaling. De har tilmed prisgaranti, og på hjemmesiden nordicmaling.dk kan du se alle farver og mærker.

Vil du være sikker på, at du får et flot resultat, når du har malet, så kan du læse mere om maling her.