En ridehjelm er uundværlig på en ridetur, fordi den beskytter dit hoved, så du ikke kommer slemt til skade, hvis du skulle være så uheldig at falde, når du rider. Men der findes rigtig mange forskellige ridehjelme, og det kan være svært at finde ud af, hvilken en du skal vælge. Derfor kan du finde hjælp lige her.

Vælg en ridehjelm med den rigtige pasform

Noget af det allervigtigste at kigge på, når du skal vælge din ridehjelm, er, at din ridehjelm skal have den rette pasform. Passer den ikke ordentligt på hovedet, kan du risikere, at den ikke beskytter dig ordentligt, hvis du falder, og du kan altså komme slemt til skade. En dårlig pasform gør også, at du kan komme til at blive generet af din hjelm, så du kan få ondt i hovedet eller føle, at den strammer om hagen. Det kan få dig til at tage hjelmen af, og så har du ingen beskyttelse. Pasformen er altså enormt vigtig, når du vælger ridehjelm. Bestiller du din ridehjelm over nettet, kan du måle omkredsen på dit hoved for at finde ud af, om hjelmen vil passe.

Du skal finde en ridehjelm, som passer til det, du skal bruge den til

Når du skal vælge din ridehjelm, skal du også se på, hvad du skal bruge den til. Der er nemlig forskel på udformningen af en ridehjelm i forhold til, om du skal bruge den til spring, dressur eller en lille ridetur i skoven. Derudover er der nogle krav til, hvad din ridehjelm skal kunne, hvis du skal bruge den til stævner. Der skal den nemlig overholde et af to krav, nemlig EN 1384:2017 eller VG1. Hold derfor øje med, om din ridehjelm har en af de to godkendelser, så du er sikker på, at den kan bruges til et stævne.

Der er også forskel på udseendet af ridehjelme, så du kan vælge en ridehjelm efter, hvordan din stil er. Der findes rigtig mange forskellige, så du har mulighed for at finde en, som du rigtig godt kan lide, og som du har lyst til at tage på, når du skal ride.

Find din ridehjelm hos Horsepartner

Har du lyst til at kigge på forskellige ridehjelme, inden du tager en beslutning, så kan du hos Horsepartner finde et kæmpe udvalg af forskellige hjelme både til stævnebrug og til andet. Horsepartner er også altid klar til at hjælpe, hvis du er i tvivl om, om en specifik ridehjelm passer til dine behov, og du kan også få hjælp til køb af ridehjelm her. På horsepartner.dk kan du se alle deres hjelme, der selvfølgelig er godkendt efter alle gældende sikkerhedsregler.

Hos Horsepartner kan du også finde masser af andet rideudstyr end bare ridehjelme. De har mange års erfaring med islændere, så de har en del udstyr specifikt til islændere, men der er også udstyr på hjemmesiden til andre heste. Derudover kan du besøge deres fysiske butik tæt på Frederikshavn, hvor du selv kan se produkterne.