Den rigtige bådmaling kan gøre hele forskellen for din båd, og samtidig kan en ny omgang maling også give din båd et nyt og friskt udseende. Men det kan være svært at finde ud af, hvilken type bådmaling du skal vælge, og om den bådmaling, du gerne vil have, også er den helt rette. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du finder den rigtige.

Der er forskel på bådmaling til over og under vandlinjen

Skal du finde bådmaling, fordi din båd trænger til en kærlig hånd, eller fordi du bare gerne vil give den et friskt nyt udseende, skal du først og fremmest kigge efter, om der er tale om bundmaling, eller om det er maling til over vandlinjen. Bundmaling er nemlig lavet til at holde vand ude af skroget, når du bruger den sammen med en grunder. Samtidig kan bundmaling også sørge for, at alger, muslinger og lignende ikke kan få ordentligt fast på bunden af båden.

Bådmaling til at male over vandlinjen er lavet til at beskytte din båd mod vind og vejr, så den ikke bliver hærget af hård blæst, regn, vandsprøjt og lignende. Bådmaling til over vandlinjen er også det, der kan give din båd det udtryk, som du gerne vil have, så den tager sig ud på den allerbedste måde.

Vær opmærksom på, om din bådmaling er lavet som grunder, topcoat eller andet

Når du kigger på bådmaling, vil du hurtigt opdage, at noget bådmaling er lavet som primer, noget er lavet, så det er godt til mellemstrygning, mens noget er lavet som topcoat. Det skal du have med i tankerne, når du kigger på bådmaling, så du vælger den maling, der passer til det, som du skal bruge den til. Det giver næsten sig selv, at du ikke skal bruge en top coat til at begynde med, og husk også at se efter, hvad malingen er lavet til at kunne beskytte din båd imod, så du får valgt en bådmaling med de kvaliteter, som du har brug for.

Find bådmaling fra velkendte mærker hos ShipShape

Du vil selvfølgelig gerne give din båd de bedste forudsætninger, når du har den på vandet, og derfor kan det være en god idé at vælge en bådmaling af god kvalitet. Vælger du en bedre bådmaling, er der større sandsynlighed for, at din båd holder længere, og at malingen kan det, som den lover. Hos ShipShape kan du finde et bredt udvalg af bådmaling fra mærker, der leverer maling i høj kvalitet, så du kan give din båd det bedste – lige som den fortjener. Du kan se alle typer af bådmaling på shipshape.dk, hvor du også kan bestille maling til din båd hjem til din hoveddør.

Hos ShipShape kan du udover bådmaling også finde masser af andet udstyr til din båd. De har en af Danmarks mest velassorterede marinudstyrsbutikker med gode priser, og hvad de ikke har, skaffer de gerne hjem. De har tilmed prismatch, så du får den bedste pris.