Det fleste ved at det er vigtigt at have en god hjemmeside til sin virksomhed. Men hvad skal man være opmærksom på når man får udviklet sådan en hjemmeside eller webshop og hvorfor er det så vigtigt at man bruger et lokalt firma til opgaven frem for blot det første og bedste man falder over? Det er et par af de ting som vi her i dag ser lidt nærmere på.

Da vi er et lokalt medie fra Aalborg, er det også Aalborg som vi i denne omgang kommer til at fokusere nærmere på frem for andre større byer som Aarhus, Odense eller København. 

Hyr et webbureau eller lav den selv?

Det at få lavet en ny hjemmeside i Aalborg kan godt være en dyr omgang. Det er ikke unormalt at betale 10-30.000 kroner for en professionel hjemmeside. For større virksomheder som har været i gang i længere tid, er dette måske ikke meget, men for mange mindre virksomheder eller startups kan det godt være en stor sum penge. Så skal man betale sig fra at få udviklet en ny hjemmeside eller lave den selv? I langt de fleste tilfælde vil det give mest mening at få et lokalt webbureau i Aalborg til at lave din. Så får du en hjemmeside hvor der er tænkt over ting som visuel identitet, kundesegmenter, hastighed, UX, SEO og sikkerhed. Men er man en startup virksomhed og har man lidt kreativ flair og teknisk knowhow, så er de penge man skal bruge på en hjemmeside måske bedre brugt på andre ting. Et godt webdesign er en vigtig del af en hjemmeside, men husk at der findes rigtig mange andre ting som er mindst lige så vigtige.


Læs også – Lav et godt webdesign

Hvad koster en ny hjemmeside?

Prisen på en hjemmeside varierer kraftigt alt efter hvilke funktioner du har behov for. Hvor mange sider den skal have, hvor meget der skal kæles for dit webdesign og hvilket system den er opbygget i. Skal du have en fotograf ud og tage nogle professionelle billeder eller videoer, eller kan du i starten nøjes med billeder fra en billededatabase? Typisk vil prisen for en mindre hjemmeside i WordPress som er et af de mest populære hjemmeside systemer, ligge på ca. 15.000 kroner, mens en professionel Umbraco hjemmeside nemt kan ryge op i 30.000 kroner.

For nogle mere detaljerede priser, kan du f.eks. lave en Google søgning på webbureau Aalborg, eller webudvikler Aalborg og se hvad priser de forskellige bureauer har på deres hjemmeside. Husk at disse priser ofte blot er vejledende og godt kan blive noget højere alt efter hvilke behov du har.

Hvilket webbureau skal du vælge?

Du er så heldig stillet at i en by som Aalborg er der rigtig mange WordPress webbureauer at vælge i mellem. En god måde at finde det helt rigtige webbureau på er f.eks. at tage et kig på deres hjemmesider og se nogle eksempler på hvad de har lavet. Her gælder det om at finde nogle som har en stil der passer til det du søger. Se også om de har lidt erfaring på bagen eller om det er tale om et helt ny webbureau. Prisen er selvfølgelig også vigtig, men det er ikke den som bør være alt afgørende. Du køber f.eks. heller ikke en Citroen blot fordi den er 5.000 billeder en den Mazda du havde kig på. Husk at pris og kvalitet ofte høre sammen, så kan nogle lave den til halv pris af hvad andre kan, så er det typisk på bekostning af andre ting. Det kan f.eks. være mindre tid til optimering af hjemmeside, mindre billede redigering eller mindre tid til research af stil og målgrupper.

 

Det var lidt om hvad du bør være opmærksom på hvis du har brug for en ny hjemmeside i Aalborg.