E-bøger er efterhånden ved at være ganske almindelige herhjemme – og ikke blot hos de yngre generationer. Man er du klar over, at en god E-bog også er en rigtig god løsning til de allermindste? Og den gode nyhed er, at der faktisk findes et rigtigt godt udvalg af børnebøger på nettet.

Hvad er en online børnebog?

En online børnebog  er fuldstændigt det samme som en almindelig E-bog til voksne – indholdet er selvfølgelig blot anderledes; og faktisk foretrækker flere og flere mennesker i dag E-bøger fremfor de fysiske papirudgaver. Der er nemlig en række fordele forbundet med at vælge en online børnebog til dit barn:

  • Kæmpe udvalg: langt de fleste børnebogs udgivelser kommer i dag i digitalt format, så der altid er meget at vælge imellem til dit barn. Besøg f.eks. dk , hvor du kan se netop hvor mange online børnebøger der rent faktisk er tale om. Du kan desuden også finde et godt udvalg på dit lokale bibliotek. Besøg derfor Borger.dk for at finde dit nærmeste bibliotek.
  • Praktisk opbevaring: en af de helt klare fordele ved E-bøger til børn er, at man kan have hele ens bibliotek opbevaret på ens enhed (Kindle, tablet, mobil eller computer).
  • Interaktive: en online børnebog i dag er ofte ikke kun skrift og billeder, men kommer også med tilhørende musik eller aktiviteter, såsom farvelægning eller relaterede spil.

Er gammedags bøger ikke en bedre idé?

Der er selvfølgelig intet galt med at vælge en traditionel fysisk bog til dit barn. Når dette så er sagt, så vokser børn i dag på godt og ondt op i en digital verden, hvilket sandsynligvis vil gøre en online børnebog lang mere attraktivt og intuitiv løsning for barnet. Dog kan man som forældre naturligt nok være en kende bekymret over om ens barn rent faktisk bliver opslugt af læsestoffet eller måske mere af teknologien. Denne bekymring kommer faktisk ikke bare ud af den blå luft, men der findes dog et par gode råd til at bevare dit barns fokus, når det kommer til læsestoffet.

Lad dit barn afprøve de forskellige funktioner

Ved enhver online online børnebog med ekstra funktioner, så er det en rigtigt god idé at lade dit barn udforske de forskellige funktioner på forhånd. Ved at gøre dette, så er der nemlig en god chance for at barnet får det ”ud af systemet”, så der kan fokuseres på selve historien uden alt for mange afbrydelser.

Find den rigtige balance mellem teknologi og historie

Netop fordi mange online børnebøger kommer med ekstra funktioner, så er det vigtigt at tage dem ordentligt i brug. De ekstra funktioner kan nemlig sagtens bruges til at understøtte bogens indhold. Find derfor en god balance mellem en online børnebog s aktiviteter og så selvfølgelig selve historien. Sørg derfor for at stille engagerende spørgsmål undervejs, så der altid bevares fokus på historien.

Lad ikke E-bøgen erstatte dig

Det kan være uhyre nemt, at lade en online børnebog gøre arbejdet for dig. Den kan nemlig både klare oplæsningen, og ikke mindst give dit barn en masse sjove aktiviteter at pusle med. Husk dog, at ingen E-bog vil kunne måle sig med dig som oplæser, og den fysiske interaktion der netop udspringer af dette.