Online bøger kan efterhånden ses overalt i dag. Fra metroen til bybussen til S-toget; danskerne har virkelig taget de digitale bøger til sig – og med god grund. Hvis du ikke allerede kender til online bøger, så bør du læse videre her. For her får du en lille indførsel i hvad en online bog er for en størrelse.

Hvad er en online bog?

En online bog er først og fremmest en digital bog, der også kaldes for E-bøger eller blot digitale bøger. Der er her tale om en bog, der udelukkende læses på en elektronisk enhed, såsom en E-boglæser, tablet, smartphone eller computer. Hvis du går med tanker om at begynde at læse dine bøger digitalt, så skal du derfor først og fremmest anskaffe dig en enhed til dit nye digitale læsestof.

Hvor kan jeg finde min første online bog?

Når du først har fundet en passende enhed til din online bog, så er det bare med at vælge din første bog; og den gode nyhed er, at der i dag findes en lang række hjemmesider der netop specialiserer sig i online bøger. På disse sider vil du kunne finde et kæmpe udvalg af bøger indenfor stort set alle genrer, så der er bestemt nok at vælge imellem. Langt de fleste af de online boghandler kan desuden downloades som app til din smartphone. Dette giver en online bog en kæmpe fortrin fremfor traditionelle bøger – nemlig at du kan have hele dit bibliotek med dig på farten.

En online bog kan tages med overalt

Når du så har fundet og downloadet din første online bog til din enhed, så kan du nu have hele dit bibliotek med dig i lommen. Derudover kan du uden problemer downloade din online bog til mere end én enhed – så længe der er tale om dine egne enheder. Dog skal du være opmærksom på, at der nogle gange skal en godkendelse til (via din Adobe konto), hvis der altså er tale om bøger der hører ind under ophavsretsloven. Når alt så er i orden, så kan du nu opbevare alle du E-bøger som du downloader eller låner dirkete på din enhed – hvilket bestemt fylder mindre i tasken end de gammeldags papirbøger.

Er en online bog opbygget på samme måde som en almindelig bog?

En online bog minder i det store og hele om de traditionelle bøger. Dog skal du være opmærksom på, at selv om der er tale om den samme udgave af en given bog, så er det ikke altid at sidetallene matcher. En online bog  vil nemlig tilpasse sig din skærms størrelse, og derfor kan sidetallene variere en kende – alt afhængigt af hvilken enhed  du bruger.

En online bog har endnu et es oppe i ærmet

Sidst men ikke mindst, så kommer flere og flere online bøger i dag også som lydbøger – og dette har vist sig at være uhyre populært hos os danskere. Med en lydbog kan man f.eks. nemlig lytte til en god krimi samtidigt med at man laver sin aftensmad.