Hvis du tror dit lokale bibliotek eller boghandel blot er rækker med bogreoler fyldt med bøger, så kan du godt tro om igen. F.eks. har biblioteket nemlig fulgt med tiden, og tilbyder nu deres brugere et godt udvalg af E-bøger på deres hjemmeside Bibliotek.dk; og disse bøger kan nu i løbet af ganske få sekunder læses på din tablet, computer, mobiltelefon eller Kindle (eller anden E-læser). Men der findes naturligvis også andre måder at låne bøger på online. Lån bog online på disse måder.

Flere måder at låne bøger på online

Herhjemme findes der et par populære måder at låne en online  bog. Som nævnt ovenfor kan du naturligvis låne en digital udgave af en bog på dit lokale bibliotek. Hvis du er i tvivl om hvor dit bibliotek er, så skal du bare besøge Borger.dk, hvor du med blot et par klik kan se hvor det nærmeste bibliotek. Den anden populære løsning til at lån bog online finder du på ereol.dk.

Lån bog online på ebib.dk

Hvis du vælger at låne dine digitale bøger på dit lokale bibliotek, så kan dette gøres via bibliotekets låneordning ebib.dk. Ebib.dk er et nyt tiltag mellem de danske biblioteker og forlagene. På denne hjemmeside finder du et rigtigt godt udvalg af bøger indenfor en bred vifte af genrer, og i det store og hele fungerer det hele som det gammeldags bibliotek. Dog skal det siges, at der ofte kan være en del kø når det kommer til de mest populære titler. Dog er det endnu ikke alle titler, der kan findes på ebib.dk. Når dette så er sagt, så er udvalget dog stadigt kæmpestort, så du behøver bestemt ikke bekymre dig om at løbe tør for læsestof lige foreløbigt.

Lån bog online på Ereol.dk

Ereol.dk er en anden løsning til at låne bøger online, der ligeledes er et samarbejde mellem biblioteket og forlagene. Ereol.dk fungerer i store træk på fuldstændigt samme måde som ebib.dk, hvor man som bruger kan vælge mellem et bredt udvalg af titler. På ereol.dk finder du f.eks. et stort udvalg af fiktion, historiske bøger, børnelitteratur og ikke mindst faglitteratur. For at et givent bibliotek kan være med i ordningen hos ereol.dk, så skal det først og fremmest tilmelde sig; og herefter kan du som låner nu vælge mellem samtlige bøger på hjemmesiden. Biblioteket skal nu slippe et beløb til hjemmesiden pr. udlånt bog.

Hvordan kommer jeg i gang med ereol.dk?

For at benytte dig af ereol.dk, så skal du først og fremmest have et Adobe medlemskab, idet man netop skal bruge deres boglæser for at læse en bestemt bog. Der findes desuden en række gratis E-boglæsere, der i løbet af få sekunder kan hentes ned fra internettet – der selvfølgelig kan bruges til at læse bøgerne på ereol.dk. Dernæst skal du naturligvis være registreret hos dit lokale bibliotek for at kunne låne en bog. Til sidst skal du blot logge ind med dit cpr-nummer eller lånekort, og du vil nu have en verden af bøger for dine fødder. Alle sammen klar til at blive downloadet.