Som studerende kan det være svært at holde styr på sin økonomi. Mellem udgifter til husleje, studiebøger og diverse leveomkostninger kan det virke som en umulig opgave at få et økonomisk overskud kun på SU.

 

Men i virkeligheden er der masser af måder, hvorpå du kan øge din indkomst og tjene flere penge som studerende. Uanset om du leder efter et studiejob, eller du vil maksimere potentialet for onlinemuligheder, vil denne artikel give dig nogle forslag til, hvordan du kan tjene flere penge som studerende.

 

Tjen penge som studerende: Det mest almindelige måder

Er du studerende, der ønsker at tjene nogle ekstra penge ved siden af studiet? Det kan være svært at finde tid og energi til et job, når du også prøver at jonglere med opgaver og eksamener! Heldigvis er der mange måder, hvorpå studerende kan tjene penge uden for meget indsats. Her er de mest almindelige muligheder.

 

Et studiejob giver rigtig god mening. Her tjener du en fin timeløn, og du får vigtig erhvervserfaring. Hvis du samtidig også tjener penge online, eventuelt ved at svare på spørgeskemaer eller lave undersøgelser, så kan du tjene lidt mere og få mere overskud i din økonomi.

 

Du skal dog lige kunne lande et studiejob om først. Til det kan du have brug for hjælp til din jobsøgning.

Freelancing: Outsource dine færdigheder som studerende

Hvis du outsourcer dine færdigheder som studerende, kan det give dig en ekstra indtægtskilde og hjælpe med at få lidt mere økonomisk overskud.

 

Hvis du vil have maksimal fleksibilitet, så giver det mening at se nærmere på freelancearbejde som eksempelvis copywriting eller grafisk design. Der er masser af hjemmesider, der tilbyder freelancejob, så alt hvad du behøver er en internetforbindelse og de rette evner. Det er bedst, hvis du har noget specifikt, du gerne vil tilbyde potentielle kunder.

 

Du kan helt selv bestemme, hvor meget (eller hvor lidt) arbejde du påtager dig, hvilket gør det perfekt til den travle studerende, der ikke ønsker, at deres studier skal lide under at påtage sig for meget arbejde.

 

Og frygt ikke, at du behøver at være erfaren eller professionel. Du starter ud og bygger dig selv og din profil op. Uanset om det er webdesign, skrivning, vejledning eller andre jobmuligheder er der utallige måder, hvorpå studerende kan drage fordel af freelancemarkedet.

Investering: Langsigtet overskud

At investere mens du er studerende er en glimrende måde at sikre din fremtid på. Der er mange måder at investere på, og det kan virke uoverskueligt i starten, men ved at tage små skridt og lære, mens du prøver dig, kan investering blive en fast del af dit liv.

 

Det er selvfølgelig forbundet med et par riscisi, og du skal aldrig investere mere, end du har råd til at tabe. Men det kan give meget på den lange bane.

 

Du behøver ikke mange penge for at begynde at investere som studerende. Faktisk er det bare vigtigt, at du kommer i gang. Jo tidligere du starter, jo bedre er det på den lange bane.

 

Selv med kun små beløb, der er sparet op fra sommerjob eller fødselsdagsgaver, kan du begynde at opbygge din investeringsportefølje. Ved at lægge blot et par kroner væk hver måned eller når det er muligt, kan du bygge en fin opsparing op over lang tid.

 

Men hvis du leder efter flere penge her og nu, så er det ikke investeringer, der hjælper dig.