Billeasing er efterhånden blevet temmelig almindeligt i Danmark, hvilket selvfølgelig skyldes den store grad af fleksibilitet og ikke mindst de økonomiske fordele ved denne løsning. Selvom der findes flere forskellige former for billeasing, så er finansiel leasing (også kaldet flexleasing) stadigvæk den absolut mest populære form for leasing herhjemme, hvilket hovedsageligt skyldes de følgende 4 grunde til at vælge finansiel leasing.

En god måde at købe bil på

Med finansiel leasing får du først og fremmest retten til at køre i en bil i en fastlagt periode – typisk 12-24 måneder. Med finansiel leasing vil du således ikke stå som ejer af bilen. Det vil leasingfirmaet til gengæld. Du skal blot betale en engangsydelse, hvorefter du blot skal sørge for at betale de månedlige afdrag. Når din leasingaftale så udløber, så vil i langt de fleste tilfælde forpligte dig til at købe bilen – eller måske blot sælge den videre. Hvis du vælger sidstnævnte løsning, så skal den nye ejer af bilen blot betale den resterende værdi på køretøjet. Når dette så er sagt, så giver finansiel leasing dig en kæmpe fleksibilitet. Du vil nemlig ikke være bundet af fastlagte kilometertal, idet du jo typisk selv vil komme til at eje bilen efter endt kontrakt. En finansiel leasingaftale kan derfor på mange måder sammenlignes med at betale af på en bil i afdrag.

En billigere måde at købe bil på

Men der hvor finansiel leasing virkelig bliver attraktiv er i forbindelse med omkostningerne forbundet ved at få fingre i bilen. Når du vælger finansiel leasing, så vil du nemlig fuldstændigt slippe for at skulle betale registreringsafgift. Og registreringsudgiften er nemlig en af de største udgifter forbundet ved at købe ny bil. Faktisk svarer registreringsudgiften til næste 180 procent af bilens originale værdi; så hvis denne kæmpe udgift kan spares væk med finansiel leasing; hvorfor så ikke gøre god brug af dette? Du kan i øvrigt læse meget mere om fordelagtig finansiel leasing hos Agilease, der lige nu tilbyder nogle af landets bedste leasingbetingelser til deres kunder.

Finansiel leasing er en fleksibel løsning

Langt størstedelen af de danske leasingselskaber har en masse fleksible løsninger under paraplyen, hvilket gør det muligt at skræddersy din finansielle leasingaftale alt efter dit personlige behov. Du kunne f.eks. vælge blot at lease din nye bil i et vist antal måneder om året, og kun betale for de måneder hvor du rent faktisk benytter køretøjet. Finansiel leasing gør det også muligt at udskifte din bil med en ny model langt oftere end du ville kunne, hvis du købte bilen på traditionel vis.

En god løsning for erhvervsdrivende

Afslutningsvis vil finansiel leasing også være en glimrende løsning for erhvervsdrivende, der ikke er interesserede i at binde en masse midler i deres firmabiler. Dette har de danske virksomheder selvfølgelig for længst fundet ud af, og finansiel leasing af firmabiler er derfor også blevet en af de mest populære løsninger i dansk erhvervsliv. Og så bliver det selvfølgelig heller ikke mindre attraktivt af, at virksomheden kan trække ydelsesbeløbet fra i skat.