Hvis en tyv en dag skulle være heldig med at få adgang til din bolig, så vil der selvfølgelig kun være et lille vindue af tid indtil han skal skynde sig ud igen. Tiden er nemlig enhver tyveknægts allerværste fjende, så det er selvfølgelig med at give ham så vanskelige betingelser som overhovedet muligt. For hvis en bolig er for vanskelig at få adgang til, jo større er chancen jo også for at tyven vælger at melde tabt kamp. Hvis du derfor ønsker at gøre livet så vanskeligt for potentielle tyveknægte som muligt, så burde du faktisk overveje at skifte dine gamle håndtag ud med et dørhåndtag med kode.

Hvad er et dørhåndtag med kode?

Som navnet antyder er der jo selvfølgelig tale om et dørhåndtag, der kommer med en indbygget kode som en ekstra sikkerhedsforanstaltning til b.la. at forhindre tyverier. Denne type dørhåndtag er i dag ved at blive mere og mere populære herhjemme, idet mange folk er ved at være godt og grundigt trætte af at være nervøse for indbrud, når de ikke er hjemme.

Hvad koster dørhåndtaget så?

Selvom der ikke findes et endegyldigt svar på dette spørgsmål, idet der naturligvis findes en hel del forskellige modeller, så bør du som tommelfingerregel forvente at skulle slippe et sted mellem 1500 – 2500 kr. for dit nye håndtag. I hvilken ende af denne forholdsvist brede skala netop dit håndtag vil befinde sig, vil selvfølgelig komme an på hvor avanceret et håndtag du i sidste ende vælger – og ikke mindst hvilken forhandler. F.eks. vil et digitalt dørhåndtag der også kan låses via fingeraftryk logisk nok være en hel del dyrere end et almindeligt trecifret håndtag. Find dit dørhåndtag med kode her – uanset hvilket af disse to yderpoler du måtte være interesseret i.

Hvilket dørhåndtag med kode bør jeg så købe?

Hvis du endnu ikke føler du kan tage et velinformeret valg, når det kommer til at finde det rigtige dørhåndtag med kode til netop din bolig, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig to gode råd, der uden tvivl vil fungere glimrende for dig.

Det elektroniske dørhåndtag

Hvis du blot er interesseret i at udskifte din gamle lås på hoveddøren, så vil denne type dørhåndtag være en fremragende løsning. Dette dørhåndtag med kode vil nemlig gøre nøgler fuldstændig overflødige, hvilket ikke blot er mere praktisk men faktisk også betydeligt sikrere. Problemet med gammeldags nøgler er jo nemlig, at de nemt kan kopieres. Og hvis en tyv først slipper forbi hoved døren, så vil vedkommende jo nu have mere eller mindre frit spil til at fylde sportstasken med dine dyrebare ejendele.

Hvis du ønsker yderligere sikkerhedsforanstaltninger

Hvis du afslutningsvist ønsker virkelig at tyverisikre din bolig, så burde du bestemt også overveje at investere i nogle håndtag til dine andre døre, såvel som vinduer og terrassedør. Her anbefales det især at du anskaffer dig håndtag med trecifrede koder, der både kan monteres på boligens vinduer, terrassedør og de indvendige døre.