Har du også lagt mærke til, at luft til luft varmepumper er blevet mere udbredte i danske hjem over en årrække? Det er der faktisk flere rigtig gode grunde til, for eksempel at den kan hjælpe dig med at spare penge på forbrug, og den er bedre for miljøet. Det kan du læse meget mere om lige her.

En luft til luft varmepumpe er en miljøvenlig løsning

Tiden er ved at løbe fra forældede varmeløsninger som oliefyr og elvarme, da begge løsninger ikke er særligt energieffektive og dermed skader miljøet mere end andre løsninger. En luft til luft varmepumpe er ofte langt mere effektiv end nogle af de ældre varmeløsninger, så du vil opleve at skulle bruge mindre strøm på at varme dit hjem, sommerhus eller kolonihavehus op og dermed spare miljøet for en del ressourcebrug.

Sammenligner du en luft til luft varmepumpe med elvarme, er forskellen i effektivitet rigtig stor. Elvarme bruger ca. 1 kW strøm på at varme 1 kW, så du får omtrent ligeså meget varme ud, som du kommer strøm ind. Med en luft til luft varmepumpe kan du faktisk få helt op til 6,2 kW varme pr. kW strøm, så det bliver hurtigt meget strøm sparet. Det er også dette, der kaldes SCOP-værdi, når du ser på en luft til luft varmepumpe.

Masser af smarte funktioner i en luft til luft varmepumpe

Med en luft til luft varmepumpe får du typisk også masser af smarte funktioner, der kan gøre din hverdag lettere. Rigtig mange modeller har i dag indbygget wifi, så du via en app kan styre temperaturen i dit hjem eller dit sommerhus, når du er på afstand. På den måde kan du også se, om der bliver for køligt i dit hjem i løbet af dagen og regulere temperaturen, så du kommer hjem til et dejligt varmt hus. Du kan også varme dit sommerhus op på forhånd, så du ikke skal bruge flere timer på at få gang i varmen, når først du er kommet frem.

Flere varmepumper har også 8/15 graders funktion, så du kan sørge for at holde dit hus frostfrit over vinteren. Det er især smart i et sommerhus eller kolonihavehus, hvor der hurtigt kan blive rigtig koldt, når frosten rammer.

Spar penge med montering af luft til luft varmepumpe

Da en luft til luft varmepumpe er mere effektiv end oliefyr og elvarme, kan den også hjælpe dig med at spare masser af penge på dit varmebudget. De penge, du betaler for at få din luft til luft varmepumpe hjem, vil altså også på sigt betale sig ind – og det kan gå stærkt, hvis du har en effektiv luft til luft varmepumpe.

Hos NovaSolar kan du finde din nye luft til luft varmepumpe og samtidig finde nogle, der er dygtige til at montere den, så du kan komme godt fra start. På hjemmesiden novasolar.dk kan du se det store udvalg af luft til luftvarmepumper, som NovaSolar har.