Elcykler er dejlige. De giver dig jo nemlig lige præcis den hjælp du har brug for på cykelturen – og når du har allermest brug for det. Desværre holder et elcykel batteri ikke for evigt, og skal naturligvis udskiftes med jævne mellemrum. Men hvordan ved du så hvornår dit batteri trænger til at blive udskiftet? Få svaret ved at læse denne lille artikel, hvor vi vil fortælle dig hvilket tegn du skal holde øje med – og ikke mindst hvad du kan gøre for at forbedre dit batteris levetid.

1. En opladning varer ikke så længe som før

Det allervigtigste tegn på et udslidt elcykel batteri har naturligvis noget at gøre med, hvor længe dets opladning varer. Hvis du bemærker at dit batteri begynder at løbe tør for strøm alt for hurtigt, så er dette et klokkeklart tegn på at du trænger til at udskifte det. De fleste elcykel batterier vil kunne håndtere et sted mellem 500-1300 opladninger før det begynder at præstere dårligere. Læs derfor producentens anvisninger for at se, hvor på denne temmelig brede skala dit batteri befinder sig.

2. Sådan kan du få dit batteri til at holde længere

Når dette så er sagt, så findes der heldigvis en hel del du selv kan gøre for at få dit elcykel batteri til at holde så lang tid som overhovedet muligt. F.eks. skal du altid sørge for at oplade dit batteri helt, og ikke anvende et halvt opladet batteri. Desuden vil det altid være en god idé at tage dit batteri med indenfor, når du ikke bruger det. At opbevare et elcykel batteri i stuetemperatur vil nemlig give det de bedste betingelser for at holde maksimal tid. Derudover kan det også anbefales, at du altid sørger for at aftørre dit elcykel batteri efter endt brug. På denne måde vil du nemlig undgå rust og fugtskader – og dermed give dit batteri en langt længere levetid.

3. Vælg altid et kvalitetsbatteri

For at få et elcykel batteri der holder i lang tid, så er det altafgørende at du sørger for at vælge et batteri i god kvalitet. Der findes desværre nemlig mange batterier derude, hvor kvaliteten ikke er for god. Og et batteri i ringe kvalitet vil naturligvis heller ikke holde så længe som et bedre batteri. Det er derfor vigtigt at du vælger den rette forhandler til dine elcykel dele, så du altid kan være sikker på at du får den bedste kvalitet. Find dit næste elcykel batteri her.

4. Find et batteri der passer til din elcykel

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at du altid kun bruger et elcykel batteri der er designet til brug på netop din elcykel. For hvis dit batteri strengt taget ikke er designet til din type elcykel, så vil det naturligvis heller ikke holde så længe som du ønsker dig. Hvis du er i tvivl, så vil det være en rigtig god idé at tage en snak med din elcykel forhandler, der helt sikkert vil kunne rådgive dig i forbindelse med hvilket batteri du bør vælge.